23948sdkhjf

66-millionersoppdrag til NRC

NRC sparker i gang arbeidet med det nye, digitale signalanlegget på jernbanen i Norge.

NRC Groups norske datterselskap er tildelt en kontrakt av Bane NOR for forberedende arbeider til det nye, digitale signalanlegget ERTMS.

NRC skal i første omgang kartlegge, prosjektere og bygge kapasitet for kabelanlegg til det nye systemet på strekningen Roa/Hokksund–Ål. Kontrakten, som er en totalentreprise, har en verdi av rundt 66 millioner kroner.

Digitalt signalsystem

ERTMS er betegnelsen på ett nytt digitalt signalsystem som skal installeres langs all jernbane i Norge og EU. Prosjektet har i Norge en antatt prislapp på rundt 26 milliarder koner og er ventet ferdigstilt i 2030.

– Prosjektet involverer et bredt tjenestespekter innen utbygging av jernbane, sier Øivind Horpestad, administrerende direktør i NRC Group.

– Vi er godt fornøyd med å være med og stikke spaden i jorden som en del av forberedelsene til den kommende, og ikke minst nødvendige, oppgraderingen av signalanleggene langs jernbanen i Norge.

17 stasjoner

Oppstart på kontrakten er kommende april med planlagt ferdigstillelse i november 2019. Arbeidet omfatter blant annet prosjektering og bygging av føringsveier, inkludert kabelkummer, på til sammen 17 stasjoner og ni sikrede planoverganger.

Bergensbanen er 371 kilometer lang og strekker seg fra Hønefoss til Bergen. Banen er knyttet sammen med Randsfjordbanen og Roa–Hønefossbanen i Hønefoss.

Tildelingen er gjenstand for en tidagers klagefrist, og en endelig signering av kontrakten kan først skje etter utløpet av denne perioden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094