23948sdkhjf

Bærum får ny paradegate

Steen & Lund har fått oppdraget med å bygge den nye promenaden.

Den 400 meter lange elvepromenaden skal gå gjennom Sandvika, Bærums kommunesentrum og eneste by. Det er BetonmastHæhre-selskapet Steen & Lund som har fått 80-millionerskontrakten av Bærum kommune.

Komplisert

– Prosjektet vil gi oppholds- og gangarealer av høy kvalitet og vil sammen med den nye elveparken på Kadettangen gi området et betydelig løft. Arbeidene er kompliserte og svært krevende, med fundamenteringsarbeider og betongkonstruksjoner ute i Sandvikselva, heter det i en pressemelding fra BetonmastHæhre.

Bryggekonstruksjonen løper langs elva under fire eksisterende broer, og hele promenaden strekker seg fra Rigmorbrygga i sør til Andenæskvartalet i nord.

– Vi har tidligere gjennomført tilsvarende prosjekter i Drammen og Holmestrand, og ser fram til å sette i gang, sier Pål Lund, adm.dir. i Steen & Lund AS, som ble en del av anleggsdivisjonen til BetonmastHæhre i fjor.

Tredelt oppdrag

Prosjektet, som skal være ferdig i mai 2019, er inndelt i tre soner. I en såkalt sambruksgate skal teknisk infrastruktur legges om og utvides. Bryggekonstruksjonen skal bestå av betongelementer montert på stålkjernepeler i elven. Møbleringssonen strekker seg på begge sider av sambruksgata.

I prosjektet skal det graves ut cirka 8000 kubikkmeter masser og tilføres tilsvarende nye masser. Det skal legges 3500 kvadratmeter tredekker, monteres 2500 tonn dekker av betongelementer og utføres en rekke betongkonstruksjoner og øvrige anleggsgartnerarbeider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094