23948sdkhjf

Condotte starter nytt selskap

Totalentreprenøren på Follobanen har fått innvilget konkursbeskyttelse og omstrukturerer selskapet.

Uroen rundt Follobaneprosjektet har nådd nye høyder etter at den italienske totalentreprenøren Condotte meldte om at de står i fare for å gå konkurs.

En rekke norske underleverandører har allerede måttet vente lenge på betaling for utførte oppdrag. Flere av dem har nå lagt ned arbeidet ved Follobanen, som er et kolossalt tunnelprosjekt i regi av Bane NOR som skal halvere togtiden på pendlerstrekningen Oslo–Ski.

Nå har Condotte fått innvilget konkursbeskyttelse i Italia, noe som gir bedre muligheter for forhandlinger med kreditorer og en omstrukturering av selskapet. I dette ligger det at de vil etablere et nytt selskap, ifølge en melding fra Bane NOR.

– Vil få oppgjør

– Konkursbeskyttelsen som Condotte har fått åpnet, er for å sikre at deres forhandlinger med bankene, som finansierer Condotte-konsernet, kan pågå uforstyrret i en periode på inntil 120 dager. De har uttalt at de er i positive forhandlinger med bankene, men at det tar tid, skriver Bane NOR i meldingen.

Condotte har i møte med Bane NOR uttalt at konkursbeskyttelsen vil sikre at leverandører og andre kreditorer vil få oppgjør for alle leveranser og arbeid.

Innkaller til møter

Denne og neste uke vil Bane NOR innkalle underleverandører til individuelle møter om den økonomiske situasjonen og fremdriften i prosjektet.

– Noe av det viktigste for oss i Bane NOR og Follobaneprosjektet er å sikre fremdriften og minimalisere de økonomiske konsekvensene, både for prosjektet og de enkelte underleverandørene, sier prosjektdirektør Per David Borenstein.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109