23948sdkhjf

Norsk BIM-innovatør kjøpt opp

Kanadiere overtar Rendra AS, selskapet som har funnet opp BIM-løsningen som blant annet NCC benytter.

Rendras patent StreamBIM gjør det mulig å sammenstille store BIM-modeller i 3D og se dem på så vel mobil og nettbrett som på dataskjermen. Løsningen skal være kompatibel med andre plattformer og gi samtidige oppdateringer for alle som er involvert i prosjektet, fra design og planlegging til bygging og vedlikehold.

Software-kjempe

Kjøper er kanadiske JDM Technology Group eier flere internasjonale programvareselskap som leverer løsninger til bygg og anlegg.

- Vi er svært fornøyd med å bli en del av JDM-konsernet, fastslår daglig leder og største eier i Rendra, Kristin Omholt-Jensen, i en pressemelding.

- Oppkjøpet av Rendra styrker posisjonen vår som en av verdens ledende leverandører av software til bygge- og anleggsbransjen, sier administrerende direktør Jim McFarlane i JDM Technology Groups.

Sterk vekst

- StreamBIM kan være til nytte i alle ledd av byggeprosessen, det effektiviserer arbeidet og reduserer feilene. Vi har hatt svært sterk vekst i høst, sier Omholt-Jensen, og viser til blant annet avtaler med Helse Bergen, Backe og Constructa.

I fjor vår begynte NCC med en mobil BIM-pilot fra Rendra på prosjektet Brynsengfaret skole i Oslo.

- Vi er hele tiden på utkikk etter nye måter å arbeide digitalt på. Vi har på dette prosjektet vært så heldige som fikk delta i et pilotprosjekt hvor vi fikk muligheten til å skaffe oss erfaringer ved bruk av mobile BIM-løsninger for digital byggeplassoppfølging og arbeidsprosesser forbundet med oppfølgingspunkter, avvik, kvalitetssikring, verifisering og kontroll av produksjonsunderlag og tegninger, sa Thomas Bakkan, teknisk prosjekteringsleder i NCC Norge, i mai 2017.

Effektiv befaring

Selskapet bruker også løsningen for oppfølging og kvalitetskontroll av underentreprenører.

- Jeg slipper å gå inn til datamaskinen for å finne ut av ting, eller å lete etter tegninger. Jeg har alle underlagene jeg trenger med meg ute på byggeplassen, noe som gjør at jeg jobber mer effektivt og sparer tid, sier han.

- Den største fordelen er at vi reduserer byggefeil og løser tverrfaglige problemer raskere siden vi har tilgang på tegningene til alle fag, sier Bakkan.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063