23948sdkhjf

Skanska sier opp 3000

Milliardtap tvinger fram omstrukturering av selskapet.

Det skriver Skanskas svenske konsernledelse i en melding onsdag. Selskapet skal hente inn 1,1 milliarder svenske kroner, som med dagens kurs utgjør nesten like mye i norsk valuta.

Tapet ble bokført i fjerde kvartal 2017. Årsresultat ventes å bli 5,3 milliarder, 1,3 milliarder lavere enn forventet, ifølge undersøkelsen SME Direkt.

Går bra i Norden

I 2018 vil omstruktureringen av selskapet koste 600 millioner svenske kroner, skriver Skanska. Videre heter det at «for å forbedre lønnsomheten kommer vi til å redusere aktiviteten i de ulønnsomme bedriftsenhetene, øke fokuset på kostnadskontroll og risikohåndtering.»

Mer konkret har selskapet besluttet å omstrukturere byggeavdelingene i Polen, forlate energisektoren i USA, konsentrere seg om kjernevirksomheten i Storbritannia og tilpasse virksomheten i Tsjekkia til et tøffere marked.

De nordiske enhetene er fortsatt sterke, slår Skanska-ledelsen fast,
og ansatte i Norge rammes ikke.

– Dette berører ikke Skanska Norge direkte. Norge leverer sterke resultater, og nedbemanningene knytter seg til andre deler av konsernet, først og fremst Polen, sier kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska Norge til NTB.

Skanskas årsresultat for 2017 tilsvarer en gevinst på 12 kroner per aksje. Ledelsen ønsker imidlertid å holde utdelingen nede på 8,25 kroner.

Les hele pressemeldingen her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11