23948sdkhjf

– Norsk byggebransje består av amatører

– Det må andre inn for å skape innovasjon, hevder investoren Arthur Buchardt.

Det skriver bransjebladet Byggfakta, som fulgte Schneider Elekctrics’ konferanse på «Let’s Connect» på Fornebu i går. Den frittalende forretningsmannen gikk hardt ut mot lederne i norsk byggebransje, som han mener sitter fastlåst i gammelt tankegods.

Som et eksempel på det motsatte trakk han fram sin egen baby, Mjøstårnet, verdens høyeste bygning av tre som er under oppføring i Brumunddal.

– Gamle gubber

– Jeg bygger fordi jeg vil ha det interessant mens vi holder på. Det er morsommere å bygge enn å kjøpe ferdige produkter. Det er bare så synd at norsk byggebransje består av amatører og gamle gubber som tenker for lite. De tror lite, og de tør for lite. Det må andre inn i byggebransjen for å skape innovasjon, sa Buchardt fra talestolen.

Som bevis på at han ikke bare er opptatt av penger, viste han til at Mjøstårnet bygges på Brumunddal og ikke for eksempel på Fornebu, hvor han mener det ville vært langt lettere å leie ut hotellrom.

Grunnen til at han valgte hjemkommunen, var angivelig at treet hotellet bygges av, skal være så kortreist og miljøvennlig som mulig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078