23948sdkhjf

Satser på Bimsync

Parhestene Veidekke og Obos mener å ha funnet en digital løsning for hele byggenæringen.

Veidekke og Obos investerer i det norske gründerselskapet Catenda. Sammen håper de å kunne utvikle en ny digital standard for byggenæringen i form av samhandlingsplattformen Bimsync.

Plattformen skal sikre en digital modell av bygget og en felles plattform for alle involverte i et byggeprosjekt. I tillegg kan Bimsync benyttes ved drift og vedlikehold av bygget og gir dermed store kostnadsbesparelser, heter det i en pressemelding fra Obos.

Digital tvilling

– Vi håper at bimsync etter hvert vil bli bransjestandard. Det er et sterkt behov for en standardisering slik at alle våre underleverandører og entreprenører bruker samme digitale verktøy, sier konsernsjef i Obos Daniel Kjørberg Siraj.

Bimsync sikrer at det alltid finnes en presis tredimensjonal digital modell av bygningen, en såkalt digital tvilling. Plattformen, som alle samarbeidspartnerne i et prosjekterings- og byggeprosjekt har tilgang til, gir oversikt over oppgaver og leveranser underveis i byggefasen.

Tilgjengelig for alltid

Også i driftsfasen og når bygget skal vedlikeholdes eller eventuelt rives, gir digitaliseringen stor verdi. Den digitale tvillingen vil være tilgjengelig for all framtid.

– Veidekke er opptatt av å fortsette arbeidet med å digitalisere byggebransjen, sier distriktsleder i Veidekke Oslo Anders W. Haugen.

– Dette er en merkedag for Catenda. Vi får nå med oss to sterke investorer som kan bruke Bimsync i sine mange prosjekter, sier administrerende direktør Håvard Brekke Bell i Catenda.

NB! Building Supply ønsker å komme i kontakt med andre leverandører av digitale løsninger for byggenæringen. Send dine tips til redaksjon@buildingsupply.no

Digital 21: Flere muligheter

Regjeringen har etablert utvalget Digital 21 for å øke tempoet på digitaliseringen i næringslivet. Nå startet utvalget en rekke innspillsmøter som skal holdes over hele landet.

Morten Dalsmo, konserndirektør i SINTEF, er utnevnt til leder av Digital21-utvalget.

Les mer om Digital21 her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094