23948sdkhjf

Bygger havneby i sedertre

Se bildene fra den svært så eksklusive trehusbebyggelsen på Ranheim i Trondheim.

Med over 800 boliger og 110 000 kvadratmeter næringslokaler er Grilstad Marina et av Trondheims største utbyggingsprosjekter, skriver Moelven, som har levert  fasadekledningen i sedertre til det nye strandkvartalet på Ranheim.

Ny bydel

Før byggingen kunne starte ble fjorden fylt ut med tunnelmasse, og den nye tomta har gitt plass til om lag 200.000 kvadratmeter med boliger, næringslokaler og friområder.

– Vi har holdt på i seks år og regner med å være ferdig med boligdelen i 2023. Da vil mellom 2000 og 2500 mennesker bo på Grilstad Marina. Når næringsutbyggingen er ferdig, vil i tillegg om lag 3000 personer ha sin arbeidsplass her.

I marinaen er det plass til om lag 800 båter, og underveis i prosjekteringen og utbyggingen er det lagt vekt på store friområder, forteller Liv Malvik, som er daglig leder i Grilstad Marina AS.

Sedertre for over millionen

– Grilstad Marina er et kolossalt prosjekt, området er like stort som sentrumskjernen i Trondheim. Det bygges for det meste på vann, så dette blir Midt-Norges svar på Venezia eller Miami Beach, sier salgssjef Fred Karlsen i Moelven Wood Prosjekt.

Flere entreprenører er involvert i Havseilervegen, og tømrermester Arnstein Sørgård er underleverandøren som har levert Moelvens produkter via Byggmakker Støren.

– For å bryte opp fasadene er det levert vedlikeholdsvennlig sedertre i ulike dimensjoner og profiler. Totalt leverer vi for et sjusifret beløp, så det er snakk om store mengder sedertre, sier Karlsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078