23948sdkhjf

Kjøper suksessbedrift

Mestergruppen overtar fire fabrikker som produserer konstruksjonselementer i tre.

Mestergruppen kjøper samtlige aksjer i Stryn-baserte Pretre AS, som har fire fabrikker og 120 ansatte.

– Vi er svært fornøyd med å få Mestergruppen inn som ny eier av Pretre. Mestergruppens sterke markedsposisjon, investeringsevne og langsiktighet gir Pretre mulighet til å satse videre på strategien om å tilby markedets beste industrialiserte løsninger for trehusbebyggelsen i Norge, sier Geir Vegsund, styreleder i Pretre, i en melding.

Kunde i mange år

Konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen opplyser at Pretre vil fortsette som et selvstendig selskap.

– Mestergruppen er Pretres desidert største kunde, og når eierne nå ønsket å selge, var det naturlig for oss å tre inn som ny eier. Det er imidlertid viktig for oss å understreke at dette eierskiftet ikke vil påvirke strategien til Pretre, som har vært svært vellykket gjennom mange år, og virksomheten vil fortsette som et selvstendig selskap med nåværende ledelse og administrasjon, sier Sandvik.

Pris ukjent

Det fremkommer ikke av meldingen hvor mye partene er blitt enige om at Pretre er verdt.

Pretre ble etablert i 1976. Hovedproduktene er takstoler, bjelkelag og precut. Pretre oppnådde i 2017 en omsetning på nærmere 300 millioner kroner.

Mestergruppen som omsetter for ca. åtte milliarder kroner. Selskapets største eier er Johan H. Andresens investeringsselskap Ferd. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097