23948sdkhjf

Anleggsfirma konkurs – 180 mister jobben

Torsdag kveld sendte styreleder Christer Johnsen ut melding om at M3 Anlegg begjærer seg selv konkurs.

Bodøbedriften M3 Anlegg ble etablert i 2004 og er en av Nord-Norges største anleggsbedrifter med lokalt eierskap. Daglig leder og største enkeltaksjonær er Lasse Nilssen, styreleder er Christer Johnsen.

– M3 Anlegg har vært i en utfordrende økonomisk situasjon i 2017. Dagens styre har i den korte tiden siden det tiltrådte, fokusert sterkt på å gå gjennom drift og prosjekter for å få god oversikt og kontroll over selskapets situasjon, skriver Christer Johnsen.

Det var Avisa Nordland som først omtalte konkursen.

– Manglende innbetalinger

Videre i meldingen heter det at: «Etter grundig gjennomgang har det nå vist seg at store samferdselsprosjekter i Bodø og Stavanger, der M3 Anlegg er underentreprenør til store riksentreprenører, går betydelig dårligere enn tidligere rapportert fra prosjektene. Prognosene fremover ser også mye verre ut enn forventet.

Vi opplever at oppdragsgivere ikke betaler i henhold til kontrakt og endringer. Videre påfører den lovpålagte «hoppeplikten» selskapet stor usikkerhet for betaling av faktisk utført arbeid. Hoppeplikten vil si at selskapet blir pålagt å utføre tilleggsarbeider selv om det ikke er enighet om økonomisk kompensasjon og fremdriftsmessig konsekvens.

Dette sammen med tidligere kjent feilkalkulering av prosjektet i Stavanger har nå lagt et betydelig press på likviditeten til M3 Anlegg AS med det resultat at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon. Styret og administrasjonen har derfor siden medio desember 2017 jobbet med en refinansiering av M3 Anlegg.»

Nesten 60 mill. i minus

Styrelederen konkludere med at det dessverre ikke har vært mulig å finne en omforent løsning med de største kreditorene til selskapet.

Ifølge Regnskapstall.no hadde M3 et driftsresultat på minus 58,7 millioner kroner i 2016.

M3 Anlegg AS er eid av Boltm3 Group AS, som igjen er eid av Boltm3 Invest AS. Dette selskapet er igjen eid av en investorgruppe med Kara Invest AS (40 prosent) og Hundholmen Holding AS (29,99 prosent).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094