23948sdkhjf

Slik blir Oslos nye studentboliger

Vinneren av arkitektkonkurransen er kåret, nå starter jakten på en entreprenør.

Det ble arkitektkontoret A-lab som stakk av med seieren i Studentsamskipnadens konkurranse om å tegne 25.000 kvadratmeter med nye studentboliger på Sogn i Oslo.

– For en fantastisk tomt. Vi gleder oss til å kunne realisere den nye studentboligstandarden som vi har utviklet sammen med SiO her, sier prosjektleder Charlie Marsden i en artikkel på A-labs hjemmesider.

De siste årene har A-lab og SiO jobbet sammen i flere prosjekter og sammen utviklet en studentboligstandard med en kompaktbolig. A-lab jobber også sammen med SiO med nye studentboliger i Brenneriveien på Grünerløkka.

Tilpasset terrenget

I dette nye studentboligprosjektet i Sognsveien har A-labs mål vært å finne en bygningsform som muliggjør flest mulig boliger med høy bokvalitet, og som er tilpasset terrenget og de store trærne på tomten.

– Derfor bruker vi massivtre og og mye tre generelt. Det er dessuten bærekraftig, sier Marsden.

Ombygging

Byggherren SiO mener A-lab har lykkes med prosjektet sitt.

– A-labs vinnerforslag gir god utnyttelse av tomten og spiller godt sammen med topografi og vegetasjon. Forslaget harmonerer også med småhusbebyggelsen i området, fremhever boligdirektør i SiO, Trond Bakke.

Det gjenstår mye arbeid før byggingen på Sogn kan starte. Blant annet må eksisterende blokkbebyggelse fraflyttes og klargjøres for den storstilte ombyggingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093