23948sdkhjf

Nye sensorer for energisparing

Krokstad-selskap får 40 millioner i støtte for at de skal bli ferdige med sine mye omtalte minisensorerer til våren.

Norske Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte trådløse sensorer. De har kunder som mener de kan styre energibruken i lokalene sine på en helt ny måte med de siste Disruptive-sensorene, og dermed gjøre store besparelser i energiforbruket.

På markedet til våren

Det kommer fram av en pressemelding fra Innovasjon Norge Vestlandet, som står bak millionstøtten. Dette er en av de største tildelingene fra miljøteknologiordningen i 2017. Formålet er å gjøre Disruptive Technologies i stand til å «utvikle og demonstrere sensorer for bruk i energieffektiv drift av bygninger».

De nye trådløs sensorene er på størrelse med en tastatur-knapp, og de første sensortypene skal komme på markedet våren 2018.

– Disruptive Technologies har en uvanlig ambisiøs satsing. Vi vil gjøre det vi kan for å sikre at slike selskaper kan vokse med base i Norge. Dette er viktige teknologiarbeidsplasser i Bergen, sier Nina Broch Mathisen, direktør for Innovasjon Norge Vestlandet.

Halvleder-teknologi

Disruptive Technologies ble etablert i 2013 og har 40 ansatte på kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, London, Paris og München. Selskapets hovedkontor er på Kokstad i Bergen.

Gründer Erik Fossum Færevaag har bakgrunn fra halvlederindustrien og har tidligere vært med på å starte to vellykkede teknologiselskaper, Energy Micro og Chipcon.

Teknologi og produksjonsmetoder fra halvlederindustrien gjør størrelsen og de lave produksjonskostnadene for sensorene til selskapet mulig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11