23948sdkhjf

Fantoft studentby på 3 minutter

To blokker med 324 studenthybler og en barnehage i massivtre er nettopp ferdig i Bergen. Se hvordan det skjedde.

For arkitektene i b + b har det vært viktig å skape et bygg som virker lett og innbydende, noe bruken av massivtre og trekledning skal bidra til.

Totalt areal i utbyggingen på Fantoft er 2000 kvadratmeter. Den bærende konstruksjonen fra plan to og opp er i massivtre.

Delte opp bygget

– Ved å senke nybygget oppnår vi gode etasjehøyder innenfor reguleringsplanens begrensninger. Dette er vesentlig for å kunne etablere gode hybler i et teknisk velfungerende bygg. Ved å dele nybygget opp i to volumer oppnår vi bedre funksjonalitet for uteplassene på begge sider av bygget, samtidig som dagslysflate økes, skriver arkitektene b+b i en pressemelding.

Her er en video som viser hele byggeprosessen på tre minutter:

Oppleves som mindre enheter

– Med dagslys til fire gavler per etasje muliggjøres etablering av fire kollektiv per etasje med fellesrom mot gavl, uten at dette går utover antall hybler. Bruddet letter uttrykket på byggene og bidrar til at hybelhusene oppleves som mindre enheter.

Entreprenør i prosjektet er Lars Jønsson med prosjektering utført av Sweco, Tevas og Smedsvig Landskapsarkitekter. Studentsamskipnaden i Bergen er byggherre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097