23948sdkhjf

Nye anbudsrunder fra Forsvarsbygg

Forsvarsbygg kjøper opp tomter for å bygge leiligheter til ansatte i Forsvaret.

I første omgang kjøper Forsvarsbygg to tomter av Ørland kommune – til ordfører Tom Myrvolds uttalte glede.

– Ørland kommune har jobbet aktivt for at Forsvarsbygg skal velge å etablere forsvarsboliger i sentrum av kystbyen Brekstad. OPS-løsninger er et sentralt virkemiddel i dette og ønskes velkommen av kommune og næringsliv. Dette er helt i tråd med sentrumsplanen for Brekstad, og betyr en utvikling som vil få yngre mennesker, både med og uten familie, til å bosette seg i sentrum, sier ordføreren.

Anbudskonkurranser

Offentlig-privat-samarbeid (OPS) innebærer at et privat selskap står for finansiering, prosjektering, utbygging, drift- og vedlikehold av et bygg, i et bestemt antall år.

Forsvarsbygg vil nå fortsette arbeidet med å få utviklet boligprosjekter på de to tomtene, og det legges opp til en anbudskonkurranse 1. halvår 2018.

Planer for å utvikle og bebygge tomtene i løpet av en fireårsperiode. Tomtene er Brekstad gård Vestre og deler av Meieritomta.

Opptil 200 boliger

Forsvarsbyggs oppdrag er å skaffe til veie 100–200 boliger.

– På boligsiden er dette nytt i Forsvarsbygg-sammenheng. Vår vurdering er at boligene bør ligge nær basen, sentralt i Brekstad, sier Olaf Dobloug, direktør i Forsvarsbygg kampflybase.

Da det er prosjekter på to separate tomter, vil det være ulike fremdriftsplaner. OPS-prosjektet må ses i sammenheng med utviklingen av Ørland flystasjon, der det forventes en betydelig økning i antall årsverk og tilflytting til kommunen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125