23948sdkhjf

Nå kommer skilsmisse-leilighetene

Delt omsorg for barna? Nå skal det bygges spesialtilpassede leiligheter for skilte.

Det er ikke alltid lett for mor og far å finne boliger i samme nabolag etter en skilsmisse. Det ønsker daglig leder Olav Birkenes i Birk & Co å gjøre noe med.

Sammen med Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad i prosjektet Fyrstikkbakken 14 skal han bygge en ny type boliger på Bryn i Oslo.

– Må ha kranglet fra seg

Løsningen er at barna bor i midten, og så har mamma og pappa en leilighet hver på hver sin side. På denne måten blir vekslingen mellom foreldrene mindre hjerteskjærende, og barna slipper å ha to hjem.

– Dette fordrer selvsagt at foreldrene har kranglet ferdig og er innstilt på å bo i nærheten av hverandre, sier Olav Birkenes til Estate Nyheter.

Låser hverandre ute

Planen er at skilsmisse-leilighetene skal bestå av én leilighet til mor og én til far, der barnas soverom med tilhørende gang, baderom og bod plasseres midt imellom.

Fra gangen ved barnas soverom er det en dør i hver ende. Den ene går inn til mor, og den andre til far. Dørene kan så låses og åpnes ut ifra hvem barnet skal være sammen med.

Birk & Co har hatt oppstartsmøte med Plan- og bygningsetaten, som kun foreslo mindre endringer av prosjektet, ifølge referatet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109