23948sdkhjf

Taktekkerne på toppen

Å legge tak i 1011 meters høyde er ikke helt som andre jobber.

På toppen av fjellet, helt ut mot kanten, står Hoven restaurant og heisstasjonen fiks ferdig med panoramautsikt over fjell og fjorder.

Det såkalte Hoven Loen-prosjektet i Nordfjord hadde byggetid på 18 måneder, men det værharde området stilte store krav til utførelsen av 1000 kvadratmeter takterrasse på restauranten.

Nedsnødd

– Været har til tider vært dårlig og kraftfullt. Siden vi la på taket i vintermånedene, har vi hatt mye snø, faktisk helt opp til tre–fire meter, forteller Svenn Svedjan, daglig leder i Flexi-Tak, som hadde tektekkerjobben.

– På en arbeidsplass på 1011 meters høyde er man nødt til å ta hensyn til været. Da sikten var for dårlig på grunn av snø og vind, tok vi deler av mannskapet ned med tanke på sikkerhet og effektivitet. Men de dagene det var bedre vær, sørget vi for å få flest mulig taktekkere opp for å få fullt arbeidstrøkk, sier Svedjan. 

Fire lag med membraner

For å sikre tett tak i et så værutsatt områder, har taktekkeren lagt på fire forskjellige takmembran-løsninger, opplyser Flexi-Tak i en pressemelding.

Nordfjord ligger i Sogn og Fjordane, og med den nye kabelbanen kommer man opp på høyfjellet på fem minutter. Restauranten er åpen hele året, og oppe på toppen kan man velge mellom flere ski- og vandreturer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094