23948sdkhjf

Vant pris med Lillestrøm-prosjekt

Arkitekt Eriksen Skajaa van European-prisen for sine ideer for industriområdet Nesa Syd.

Vinneren forslår en 30-trinnsplan for å få et produktivt nabolag på Nesa med en blanding av ulike boliger og produksjonsfasiliteter. Tettere forbindelse til Lillestrøm sentrum er også en del av planen, som forutsetter at eksisterende bygg bevares, skriver Arkitektnytt.

Juryen mener forslaget «baserer seg på en fleksibel og tilpasningsdyktig transformasjonsstrategi, samtidig som det gir et konkret verktøy til klienten.»

Prosjektet er tegnet av Joakim Skajaa, Cathrine Finnema, Lisa Angelica Barohana, Oda Solberg and Kristoffer Røgeberg fra Eriksen Skajaa Arkitekter. Byggherre på tomta er Aspelin Ramm.

Teknisk kvartal i Narvik

Vinnerne av de to andre klassene kommer fra Sverige og Italia. De svenske arkitektene Martin Berg og Matilda Schuman vant med sitt forslag til transformasjon av tomta Teknisk kvartal i Narvik.

Juryen mener at løsningen viser at eksisterende bygningsmasse kan fungere som et strukturelt rammeverk for videre utvikling. Byggherre er selskapet Narvikgården.

Bidraget «On Reflection» innebærer transformasjon av de gamle bygningene på tomta i Narvik for å gjøre førsteetasjen mer offentlig tilgjengelig. Den ene nye bygningen skal romme boliger, restaurant og flerbrukssal, og den andre er et tilbygg til verkstedet i nedre del av kvartalet.

Skiferkaia i Alta

I Alta var Europan-tomta Skiferkaia emnet for konkurransedeltakerne. Vinnerprosjektet heter «Tanca» og er tegnet av arkitektene Pietro Colonna, Maureen Soupe og Enrico Zetti.

Prosjektet foreslår en utbygging av Skiferkaia som styrker forbindelsen til Altafjorden. Hovedgrepet er "Aquaponicssenteret", som kan romme både produksjon og forskning, museum, auditorium og boliger.

Juryen mener prosjektet «bidrar til å skape et nytt bilde på hvordan sjøfronten i Alta kan tas i bruk.» Byggherre for tomta er Alta Kommune.

Dette er European

  • Europan er en konkurranse for unge arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere under 40 år. Annethvert år stiller kommuner og utbyggere tomter til en felles undersøkelse og fornyelse av europeiske byer.
  • Europan Norge er ideell stiftelse som organiserer Europan-konkurransen i Norge i samarbeid med 12 søsterorganisasjoner i Europa.
  • De norske tomtene mottok totalt 73 forslag, 28 forslag i Alta, 27 forslag i Narvik og 18 forslag i Lillestrøm. I Europan 14 var det til sammen 44 tomter i hele Europa, totalt ble det sendt inn 1003 forslag til konkurransen.
  • I juryene satt Hilde Bøkestad, Gerrit Heinz Mosebach, Kaye Geipel, Anthony Engi Meacock, Catherine Mosbach, Alexandre Theriot og Gøril Forbord.

Kilde: Arkitektnytt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109