23948sdkhjf

Aksjonærer rømmer Multiconsult

Nå selger også Mustad Industrier seg ut av konsulentselskapet.

Investeringsselskapet Mustad Industrier på Gjøvik selger seg ut av Multiconsult – for ni millioner kroner.

Ifølge dagens aksjonæroversikter har Mustad Industrier, som er eid av Else Marie Mustad Astrup og Ebbe Carl Axel Astrup, solgt alle sine 134.700 Multiconsult-aksjer, melder Dagens Næringsliv.

Flere som trekker seg ut

Mustad Industrier slår dermed følge med Platekompani-gründer Egil Dahl og milliardær Kjetil Holta, som kvittet seg med sine aksjer i konsulentselskapet for få uker siden.

Fredag ble det kjent at Stortinget stevner Multiconsult for 125 millioner kroner, for måten selskapet har håndtert byggingen av Prinsens gate 26 på. Det er en innkjøringstunnel til garasjen som er grunnlaget for stevningen.

Stortinget mener det er begått omfattende feil og mangler i grunnlaget samt manglende kvalitet i leveransene. Prisanslaget har økt fra 700 millioner kroner i 2013 til hele 1,8 milliarder kroner i dag.

Investeringsselskap

O. Mustad & Søn på Gjøvik er et av Norges eldste industriselskaper, med røtter helt tilbake til 1832.

Mustad er i dag mest kjent som verdens største produsent av fiskekroker med eksport til over 160 land. Mustad Industrier ble skilt ut som eget selskap i 1997. Selskapet produserte tidligere næringsmidler, men er nå hovedsakelig et investeringsselskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094