23948sdkhjf

Se nye Ulstein Arena

Peab og arkitektene Lund+Slaatto møtte begeistring da det nye signalbygget ble innviet i helga.

Med Nye Ulstein Arena får lokalbefolkningen i vestlandsbyen en ny møteplass for kultur og idrett. Arenaen inneholder flerbrukshall, badeanlegg, klatrehall og bibliotek.

Arenaen ligger midt i Ulsteinvik sentrum, omgitt av småhusbebyggelse.

På lag med omgivelsene

– Målet har vært å skape et anlegg tilpasset omgivelsene som skaper verdier for byen, også i en urban sammenheng, sier arkitekt og partner i Lund+Slaatto Arkitekter, Espen Pedersen.

Han henviser til at mange anlegg av denne størrelsen oppleves som voldsomme og lite tilpassete volumer i bybildet uten interaksjon med omgivelsene.

Arkitektonisk er prosjektet løst ved at de to hallene danner hvert sitt volum, delvis lagt inn i terrenget, skriver Lund+Slaatto Arkitekter og deres samarbeidspartnere Bjørbekk & Lindheim, som er landskapsarkitekter, i en pressemelding. 

Pris: 300 mill.

Oppdragsgiver til Ulstein Arena er Ulstein Kommune, prosjektet er utformet av Lund+Slaatto Arkitekter med Peab som hovedentreprenør.

Arkitektkontoret Nils Tveit bidro i prosjekteringen av badeanlegget mens den nederlandske arkitekten Aat Vos var med i idéfasen til biblioteket.

Totalkostnaden knyttet til bygget er på ca. 300 millioner kroner (eks. mva.).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127