23948sdkhjf

Alle gode ting er tre?

Nå kan du ta en online-test dersom du er i tvil om bygget ditt kan oppføres i tre.

Selv om Norge snart får verdens høyeste trehus, er det fortsatt mange som sverger til stål og betong når de skal bygge høyt.

Bygg21 og Trefokus har laget en digital veileder som skal gjøre det enklere for eiendomsutviklere, arkitekter, rådgivere og andre beslutningstakere å velge trebaserte løsninger.

– Det er godt dokumentert når det er fordelaktig å bygge i tre, men dette er fortsatt en godt bevart hemmelighet for mange byggherrer. Denne veilederen dekker et informasjonsgap som kan ha hindret mange fra å velge å bygge med trebaserte løsninger, sier Bygg21-direktør Sverre Tiltnes.

Viser beste praksis

Leder i informasjonsselskapet Trefokus, Aasmund Bunkholt, at flere utviklere nå ønsker å bruke treelementer, massivtre, tremoduler eller andre trebaserte byggemetoder.

–  Mange er usikre på om deres prosjekt egner seg til å bli bygget i tre. Treveilederen viser eksempler på beste praksis fra hele verden og gir svar på de mest stilte spørsmålene. Vi har bevisst valgt ikke være for tekniske eller fylle veilederen med for mye informasjon om regelverk, men henviser og lenker til kunnskapskilder der det er hensiktsmessig, forklarer Bunkholt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094