23948sdkhjf

Føler seg presset av coBuilder

Leverandører og grossister føler seg presset til å betale millioner for coBuilders database, som de mener bare gir dobbeltarbeid.

Det er coBuilders digitale løsning goBIM og den underliggende bruksavtalen som har satt sinnene i kok.

I et åpent brev til entreprenører og byggherrer tar foreningene Byggevareindustrien, VA- og VVS-produsentene og Rør- og elektrogrossistene et oppgjør med coBuilder og den nye databasen goBIM, skriver Byggeindustrien.

Gratis informasjon

– Leverandører og grossister føler seg tvunget til å inngå dyre tilleggsavtaler for en databaseløsning med produktinformasjon som bransjen allerede har fritt tilgjengelig, sier Øyvind Skarholt i Byggevareindustriens Forening til Byggeindustrien.

«Vi blir konfrontert med påstand om at manglende avtale med coBuilder vil føre til at vi som leverandører samt våre produkter blir avskåret fra å levere produkter til entreprenørene. Dette til tross for at vi har åpne og tilgjengelige varedatabaser som er gratis å bruke for både entreprenørene og coBuilder», heter det i brevet.

Her kan du lese hele brevet

– Vil fjerne oss fra markedet

Administrerende direktør Lars Christian Fredenlund i coBuilder skriver i en e-post til Byggeindustrien at de opplever utspillet som et forsøk på å undergrave eller fjerne goBIM som produkt fra det norske markedet.

– De ser ikke nytten for utførende aktører av å samle inn produktdata fra hele næringene i et mottakspunkt og at dette faktisk har en verdi som det er verdt å betale for, skriver han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078