23948sdkhjf

Hard kritikk mot Handlehvitt.no

Det som skal være forbrukernes garanti mot useriøse aktører, gis det glatte lag av Byggebransjens Uropatrulje.

Uropatruljen mener at nettsjekken Handlehvitt.no ikke fungerer etter hensikten og bør legges ned, melder Dagsavisen.

Handlehvitt.no administreres av Skatteetaten og drives av Samarbeid mot svart økonomi, som består av LO, NHO, KS, Unio og YS.

Konkursryttere slipper rett gjennom

Daglig leder Vidar Sagmyr i Byggebransjens Uropatrulje har testet Handlehvitt.no og konkluderer med at flere håndverkerfirmaer og andre selskaper som beviselig er useriøse, går rett gjennom filteret.

Dette skal være firmaer med mange konkurser bak seg, og firmaer som skylder store summer i skatt og avgifter. På Handlehvitt.no fremstår de like seriøse som firmaer med alt på stell.

– Ikke godt nok

Skatteetaten og SMSØ vedgår at Handlehvitt.no ikke er god nok per i dag.

– Vi er tydelige overfor forbrukerne at tjenesten kun er én kilde, og at de må sjekke flere forhold samtidig, sier direktør Øivind Strømme i SMSØ og Skattedirektoratet til Dagsavisen.

Foreløpig er Handlehvitt.no bare koblet opp mot Brønnøysundregisteret og kan på grunn av Skatteetatens taushetsplikt ikke vise andre opplysninger. Hvis useriøse firmaer betaler merverdiavgiften sin, fremstår de som seriøse på Handlehvitt.no.

Slik oppsto Byggebransjens Uropatrulje

Trondheim Malermesterlaug gikk den 2/6 2014 sammen med Malernes Forening om Prosjekt Teamwork, som skulle se nærmere på forholdene i malerbransjen lokalt. Det skulle dog raskt vise seg at problemene finnes i stort monn i alle fag innenfor byggebransjen.

1. mars 2015 ble prosjektet løftet et hakk opp og er nå eid av de fleste parter i byggebransjen, både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden i Trondheim og omegn.

Kilde: Uropatruljen.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093