23948sdkhjf

FutureBuilts største boligprosjekt

– Dette skal bli et utstillingsvindu for fremtidsrettet byutvikling, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj om det nye Fornebu-prosjektet.

OBOS er i gang med å legge planer for et område på 37 mål ved kjøpesenteret Fornebu S, skriver selskapet i en pressemelding.

Målet er å utvikle et bærekraftig bolig- og byområde med 700 leiligheter og rekkehus, og inntil 5000 kvadratmeter med handel og servicefunksjoner.

– Skal bli et utstillingsvindu

36 arkitektteam fra fem land konkurrerte om å utforme det nye området, og vinneren ble Dyrvik Arkitekter og Transborder Studio i samarbeid med SLA og Bollinger + Grohmann.

– Dette området skal bli et utstillingsvindu for fremtidsrettet byutvikling med fokus på transport-, energi- og materialbruk. Vinneren utmerker seg med den beste helheten, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Samarbeid med FutureBuilt

OBOS planlegger å gjennomføre prosjektet i samarbeid med FutureBuilt, som jobber for å utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy kvalitet. FutureBuilt har aldri hatt et boligområde av tilsvarende størrelse. Målet er å redusere CO2-utslippet med opp mot 50 prosent. 200 av boligene skal være forbildeprosjekter med særlige miljøkrav.

Ifølge faglig leder i FutureBuilt, Stein Stoknes, var det i starten tungt å få med boligprosjekter.

– Vi har hatt mest næringsbygg og offentlige bygg, men nå kommer de grønne boligene for fullt. Dels fordi utbyggere som OBOS tar klimaansvar, dels fordi boligkjøperne har begynt å etterspørre miljøboliger med lavt energiforbruk, sunne byggematerialer og deleløsninger som bil- og sykkelpooler, sosiale arenaer og fellesarealer inne og ute, sier Stein Stoknes i FutureBuilt.

Dette er partnerne i FutureBuilt:

Kommunene Oslo, Bærum, Asker og Drammen, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Husbanken, Enova, Direktoratet for byggkvalitet, Grønn Byggallianse og Norske arkitekters landsforbund.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093