23948sdkhjf

1 av 5 må gå i Lemminkäinen Norge

I forrige uke meldte Lemminkäinen at 170 ansatte i Norge og Sverige mister jobben. Nå er det klart at 110 av dem kommer fra den norske enheten.

Bakgrunnen for nedbemanning er, ifølge en børsmelding fra den finske konsernledelsen, for svak driftsutvikling i de to landene.

– For Lemminkäinen Norge vil opptil 110 ansatte bli berørt, sier Tom André Aas, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Lemminkäinen Norge, til Building Supply.

550 ansatte

– Vi er inne i en krevende prosess med betydelige endringer. Den overordnede og ubestridte målsetningen er å skape et solid selskap med trygge arbeidsplasser, understreker han.

Totalt er det 550 ansatte hos Lemminkäinen i Norge. Anleggsentreprenøren er en av landets største leverandører av asfalt, pukk og grus.

Eget initiativ

Er det konsernledelsen som har pålagt dere å kutte i arbeidsstokken?

– Endringene er først og fremst et krav fra oss selv. Ledelsen i Lemminkäinen Norge har tatt grep for å sikre at selskapet blir konkurransedyktig, leverer gode økonomiske resultater og tilbyr trygge og spennende arbeidsplasser, sier Aas på vegne av ledelsen i Norge, hvor Ingrid Therese Tjøsvold ble ansatt som ny adminisrerende direktør 14. november i år.

– Alle vil bli ivaretatt

Tom André Aas forsikrer at alle de berørte vil bli godt ivaretatt.

– Nedbemanningen vil bli gjennomført i nært samarbeid med den enkelte medarbeider, tillitsvalgte, ledelsen lokalt, regionalt og sentralt, sier Aas.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142