23948sdkhjf

Skroter utdanningskrav

Praktisk erfaring er likevel godt nok, ifølge Regjeringen. – Mange entreprenører vurderte å legge ned hvis ikke alle ansatte hadde fått fortsette, sier Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund.

Regjeringen snur og utsetter planene om nye utdanningskrav innen bygg og anlegg. Reglene ville ha diskvalifisert flere arbeidere fra jobbene sine fra 1. juli.

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kom beskjeden om helomvendingen i et møte mellom kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og anleggsbransjen mandag ettermiddag.

– Dette er den beste julegaven arbeidsgiverne i anleggsbransjen i Distrikts-Norge kunne ha fått. Mange entreprenører har vurdert å selge maskinene og legge ned hvis de ikke hadde fått gjennomslag for å fortsette, sier administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) til nyhetsbyrået.

Bransjen ble hørt

De foreslåtte reglene ville ha gjort at alle større jobber i anleggsbransjen ble forbeholdt firmaer med ansatte med teknisk fagskole eller ingeniørutdannelse. Bransjen har stilt seg kritiske og påpekt viktigheten av å anerkjenne praktisk erfaring, og er nå blitt hørt av kommunalministeren.

Han har nå valgt å utvide en overgangsordning som ble vedtatt i fjor fram til 2020. I løpet av denne tiden skal et ekspertutvalg se på saken.

– Vi er fornøyd med at Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har lyttet til næringens bekymringer, og vi vil bidra til å finne robuste løsninger som får tillit i markedet, sier administrerende direktør Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforening i en pressemelding.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079