23948sdkhjf

Statens Park skal bli dobbelt så stor

Hemfosa skal gjøre Statens Park i Tønsberg til det mest attraktive området i byen.

Statens Park i Tønsberg står overfor en innovativ og fremtidsrettet omvandling, skriver Hemfosa Samfunnsbygg i en pressemelding.

Sammen med MAD arkitekter har de høye ambisjoner for utviklingen av området.

Fra 30.000 til 60.000 kvm

– Planen er å renovere og modernisere dagens bygningsmasse og i tillegg utvide med minst 30.000 kvadratmeter, heter det i en pressemelding fra Hemfosa Samfunnsbygg. Det vil si en dobling av dagens areal.

Målsetningen er at Statens Park skal bli det mest attraktive byområdet i regionen. Dette skal Hemfosa få til ved å tilby gode fellesarealer og servicefunksjoner, som bedriftsrestaurant, kafé, sykkelparkering med lademulighet, treningsfasiliteter, garderober og møteromsenter.

– Ambisjonen er å utvikle Statens Park fra næringspark til et attraktivt og levende byområde for både viktige samfunnsinstitusjoner, arbeidstakere og besøkende, og samtidig stimulere til økt samarbeid mellom offentlig og privat sektor, skriver Hemfosa.

Alt offentlig i ett

Statens Park ble etablert tidlig på 1990-tallet da Fylkesmannen tok initiativ til å samle offentlige etater og tilrettelegge både areal og tjenester. I dag huser Statens Park blant annet Fylkesmannen, NAV, Skatteetaten, Statens Vegvesen, NVE og Tønsberg Tingrett.

Området utgjør i alt åtte kontorbygg og en eldre villa. Samlet utleieareal er på over 30.000 kvadratmeter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078