23948sdkhjf

Her skal pasientene bli fortere friske

På dette sykehuset skal pasientene kunne skrives ut tidligere på grunn av måten sykehuset er bygget på.

For å sikre gode pasientopplevelser har det nye spesialsykehuset til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke stilt høye krav til både utvendig utforming og valg av byggematerialer.

«Helende arkitektur»

Fokuset innendørs har vært på noe de kaller helende arkitektur. Med god akustikk og behagelig lys skal pasientene få den ro og hvile de trenger for å bli fort friske. 

– Vi er nødt til å ta inneklima på alvor, spesielt på et sykehus. Det er derfor gledelig at LHL-klinikkene har satt seg som mål om å skape et forbildesykehus for dette på Gardermoen, sier daglig leder Jonny Aas i Rockfon Norge, som har levert flere lyddempende og lysreflekterende vegg- og himlingløsninger til sykehuset. 

Høye krav til byggematerialene

I pressemeldingen viser han til forskning om at lyse rom skal ha en positiv effekt på pasientenes mentale helse, redusere mengden smertestillende etter operasjon og forkorte innleggelsestiden. Dessuten er lavt støynivå viktig for å sikre gode operasjoner, understreker han.

– Det har vært viktig for oss å velge materialer og løsninger som sikrer best mulig luftkvalitet, innemiljø og pasientopplevelser, sier informasjonssjef Martin Steen i LHL.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078