23948sdkhjf

Glad for at det ikke blir forsinkelser

Her er vinnerlagets versjon av bråket rundt Regjeringskvartalet.

Bråket rundt kontraktstildelingen for Regjeringskvartalet kulminerte denne uka med at Team G8+ bestemte seg for ikke å rettens vei likevel. Følgelig kunne vinnerlaget Team Urbis, med Nordic-sjef Gudmund Stokke i spissen, skrive under prosjekteringskontrakten med Statsbygg.

 Tre rolige uker

De siste tre ukene har det vært mye snakk om frustrasjonen til G8+, som kom på andreplass og mente konkurransen var urettferdig fordi Team Urbis hadde vært med på å lage reguleringsplanene for kvartalet, og fordi de mente at betydningen av A-bygget ikke var tydelig nok kommunisert i konkurranseutlysningen.

Sjefen for Nordic Office of Architecture, ett av arkitektkontorene som utgjør Team Urbis, hevder overfor Arkitektnytt at laget har tatt mediestormen de siste ukene med knusende ro.

– Jeg har lest den 23 sider lange klagen fra G8+, og på grunnlag av det, har jeg hatt tre rolige uker, sier Gudmund Stokke til Arkitektnytt.

Utålmodige

Han tar ingen kritikk for å ha jobbet med reguleringen sammen med medlemmer av juryen forut for konkurransen. Dette begrunner han med at juryen ble utnevnt lenge etter at reguleringsarbeidet var avsluttet.

Samtidig understreker han at Team Urbis har vært utålmodige etter å komme i gang. En rettssak kunne ha utsatt prosjektet flere år.

– Det er viktig at det ikke blir forsinkelser i fremdriften på dette viktige samfunnsprosjektet, sier Stokke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125