23948sdkhjf

Norske Jan måtte hjelpe Tom Cruise

Swecos Jan Rohde fikk et «mission impossible» fra de amerikanske filmprodusentene som er i full gang på Preikestolen denne uka. Oppgaven ble løst i siste sekund.

Som alle turister som oppsøker Preikestolen, stilte amerikanerne seg spørsmålet: Hvor trygt er det egentlig å gå ut her? Og hva med alt utstyret vårt, vil turistmagneten tåle vekten av det?

Det er nemlig ikke så rent lite filmselskapet har med seg fra Hollywood når Tom Cruise skal spille inn halsbrekkende scener fra Norges kanskje største nasjonalsymbol.

Godt lagspill

For å forsikre seg om at ikke hele steinblokka skulle rase ut, hyrte amerikanerne inn Swecos ingeniørgeologer for å foreta en profesjonell vurdering av fjellets festeevne. Som med alt annet i «Mission Impossible», var det knapt med tid.

– Filmselskapet ønsket en vurdering Preikestolens stabilitet. Vi tok utfordringen, og takket være stor innsats og godt lagspill forelå rapporten som bestilt to dager før innspillingen skulle starte, forteller Jan Rohde i Sweco til Byggeindustrien.

Han understreker at ingen kan gi absolutte garantier i slike tilfeller, men at ifølge deres beregninger er det ingenting som tilsier at Tom Cruise plutselig kan havne i et mer virkelighetsnært actiondrama på Preikestolen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078