23948sdkhjf

Veidekke-varp ved Gardermoen

Først solgte de tomten med gevinst på 70 millioner. Nå skal Veidekke være med på å bygge 110.000 kvadratmeter næringslokaler i samme område.

Veidekke Eiendom går sammen med Ferd Eiendom og Fabritius Gruppen om å utvikle en logistikk- og næringseiendom på cirka 360 mål ved Gardermoen i Akershus.

Deler på tre

Veidekke eier i dag tomten der Hovinmoen Grustak ligger, og har siden 1967 drevet pukk-, grus- og asfaltviriksomhet der.

Denne eiendommen slås nå sammen med nabotomten, som er eid av Ferd, og vil inngå i et nystifet selskap. Transaksjonen gir en gevinst på ca. 70 milloner kroner til Veidekke.

Fabritius blir med som likeverdig partner i selskapet. Partene skal eie en tredel hver.

110.000 kvadratmeter

– Veidekke har utvikling av logistikkeiendommer som et av sine satsingsområder, og er glade for å kunne bruke vår samlede kompetanse sammen med solide partnere som Ferd og Fabritius, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke i en pressemelding.

Det nye logistikk- og næringseiendomsselskapet skal ligge like ved Gardermoen lufthavn. Det er klare planer for hvordan området skal utvikles, som har mulighet for cirka 110.000 kvadratmeter med nybygg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125