23948sdkhjf

Team G8+ føyer seg

Det blir ingen rettssak om kontraktstildelingen for regjeringskvartalet. – Da risikerer vi å bli erstatningsansvarlige for forsinkelsen, sier Lars Haukeland i G8+.

For å stoppe en kontraktsinngåelse måtte G8+ ha gått rettens vei og krevd såkalt midlertidig forføyning. Konsekvensen ville være at hele prosjektet ville bli satt på vent.

– Risikoen er rett og slett for høy. En slik sak kan i verste fall versere i rettsapparatet i flere år, sier Lars Haukeland, talsmann for G8+, i en pressemelding.

Vurderer å kreve erstatning

Team G8+ vurderer likevel erstatningssøksmål etter arkitektkonkurransen om det nye regjeringskvartalet.

Team G8+ kom på andreplass i konkurransen om å få utforme det nye regjeringskvartalet, men har klaget fordi de mener vinnerne Team URBIS hadde en konkurransefordel siden det er selskaper i teamet som har utviklet reguleringsplanen for området.

G8+ mener informasjon har vært holdt tilbake og at flere jurymedlemmer har vært inhabile.

Vil ha offentlig granskning

I tillegg til erstatningssøksmål vurdere G8+ å forelegge saken for Klagenemnda for offentlige anskaffelser. Flere av de andre konkurrentene i konkurransen har signert et opprop der de støtter argumentasjonen til G8+.

– Sammen med våre klienter utreder vi dette videre, sier advokat Inger Roll-Matthiesen fra advokatfirmaet Schjødt, som representerer G8+.

Millioner i egeninnsats

– Støtten fra konkurrentene viser at bransjen reagerer på måten dette har foregått på, sier Lars Haukeland.

Haukeland påpeker at norske arkitektkontorer satser millioner i egeninnsats i plan- og designkonkurranser.

– Derfor er det avgjørende at de må være helt trygge på at prosessene er ryddige, også for å sikre at alle kompetente arkitekter og seriøse leverandører vil ønske å stille opp, sier han.

Statsbygg avviste tidligere i høst klagen fra arkitektkontoret, og fremholder at Team Urbis ikke har hatt særskilte fordeler i konkurransen eller at jurymedlemmer har vært inhabile.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064