23948sdkhjf

Kineserne fikk kontrakten likevel

Vant fram med bud på 277 mill. etter å ha truet med rettssak dersom de ble ekskludert fra bro-konkurransen.

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag ønsket å utestenge det kinesiske selskapet fra anbudskonkurransen, noe som førte til at kinesiske Sichuan Road & Bridge Group så seg nødt til å true med rettssak dersom de ble ekskludert fra konkurransen.

Nå har Fylkesrådet gitt etter, og i går kveld meldte Statens vegvesen at oppdraget med å bygge bru mellom Steinkjer og Verran, er tildelt det kinesiske storkonsernet SRBG.

«Verdensledende brobyggere»

– Vi er i dag blitt informert i brev fra Statens vegvesen om at de tildeler Sichuan Road & Bridge Group oppdraget med å bygge Beitstadsundbrua i Nord-Trøndelag, sier Alexandros Tsetsis, kontraktsjef og pressetalsmann for SRBG i Norge i en pressemelding.

Den planlagte broen er 580 meter lang, og kineserne har tilbudt seg å bygge prosjektet for 277 millioner kroner.

– Vi er svært glade og vil nå avvente klagefristen som løper fram til 16. november, sier Tsetsis.

Vil bygge mer i Norge

Han hevder at selskapet er verdensledende innen brobygging og vil se seg om etter flere oppdrag i Norge fremover.

– SRBG har tatt mål av seg å bli en ledende aktør innen brobygging i Norge og er allerede i gang med å bygge den 1533 meter lange Hålogalandsbrua i Nordland på oppdrag fra Statens vegvesen, sier Lu Wei, som er prosjektdirektør i selskapet i Norge.

Kun SV imot

Bakgrunnen for at kineserne fikk delta i konkurransen tross motstanden i Fylkesrådet i Nord-Trøndelag, er at saken ble videresendt til fylkesutvalget i nye Trøndelag, som reverserte innstillingen til fylkesrådet gamle Nord-Trøndelag.

SV var det eneste partiet som stemte mot rådmannens innstilling om å la det kinesiske selskapet levere anbud.

Avventer klagefristen

SRBGs anbud var 41 millioner kroner lavere enn tilbudet fra PNC Norge og 61 millioner lavere enn anbudet fra Skanska Norge.

Prosjektleder Jo Bernt Brønstad i Statens vegvesen sier at kontrakten signeres når klagefristen er gått ut 16. november.

– Signering av kontrakt skjer etter at klagefristen er gått ut og vi har vurdert eventuelle klager, opplyser Brønstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109