23948sdkhjf

Håndverkerne halter etter

Altfor få småbedrifter i håndverkerbransjen bruker apper i arbeidet, mener Ove Fredheim i Telenor, som lanserer nye, digitale hjelpemidler for byggebransjen.

Fem av ti småbedrifter jobber fortsatt papirbasert når de registrerer ordre, viser en undersøkelse gjennomført for Telenor.

– Vi må passe på at vi ikke får et digitalt klasseskille mellom store og små bedrifter. Derfor lanserer vi nå flere enkle IT-tjenester for småbedriftene innen service- og håndverkerbransjene, sier Ove Fredheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon i en pressemelding.

Farvel til lappesystemet

Blant løsningene tilbys appen Smartday, hvor man kan legge inn nye ordre, føre timer, dokumentere og fakturere. I tillegg lanseres Telenor Nettsider, som gir småbedriftene en proff hjemmeside som er lett å finne på Google.

Selskapet Checkd tilbyr også skreddersydde løsninger for byggebransjen og har laget denne demonstrasjonsvideoen av sitt system (saken fortsetter under videoen):

 

Unødvendig lange kvelder

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, mener det er stor etterspørsel etter denne type tjenester. Virke lanserer selv en ny selvstendig oppstartsbedrift, «Styrke», som skal være en formidler av systemer som kan hjelpe småbedrifter med å jobbe mer effektivt ved å ta i bruk digitale verktøy.

 – Flere forteller om lange kvelder med administrasjonsoppgaver, et lappebasert ordresystem og systemer som ikke snakker sammen. Målet vårt er at alt skal kunne gjøres digitalt, der hvor man er, på mobilen, sier Fredheim.

Henger etter

En fersk undersøkelse som er gjennomført av Norstat på vegne av Telenor blant ansatte i bedrifter med én til hundre ansatte i service- og håndverkerbransjen viser at:

  • Fire av ti bruker ingen apper på mobilen for å forenkle jobbdagen.
  • Fem av ti registrerer fortsatt ordre på papir.
  • Kun én av fire bruker mobilen til timeføring.
  • De vanligste tidstyvene er å svare på henvendelser (36 prosent), time- og oppgaveregistering (18 prosent), kalkyler og tilbud (17 prosent) samt ordre og fordeling av jobber (16 prosent).
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063