23948sdkhjf

Stor skolekontrakt til Peab

Nordland Fylkeskommune har inngått avtale med Peab Nilsen & Haukland om oppføringen av et stort skolebygg på Stokmarknes.

I prosjektet inngår også renoveringen av 3500 kvadratmeter eksisterende skolebygg, skriver fylkeskommunen i en pressemelding. Kontrakten er verdt 154 millioner.

Både skoleelever og bedriftens lærlinger skal visstnok være med på byggingen.

Vedlikeholdsfri kledning

Skolen nye del blir bygget i massivtre. Utvendig kledning er laget av overflatebrent treverk. Denne kledningen er vedlikeholdsfri, og man får ikke sopp og råte i slik kledning.

– Dette blir et svært framtidsrettet skolebygg. På mange måter har vi i enda sterkere grad vektlagt miljø, energiforbruk og tekniske løsninger, forteller fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap).

Nesten selvforsynt med energi

Det er lagt inn ny teknologi, klima- og miljøeffektive deler i prosjektet. 80 prosent av energien i ventilasjonsluften gjenvinnes. 600 kvadratmeter takflate med solcellepanel skal kunne produsere inntil 50.000 kWh årlig. I deler av året mer enn man bruker av elektrisk kraft i bygget.

– Overskuddet vil leveres inn i det offentlige strømnettet. Det er unikt å ta i bruk denne typen energiteknologi i Nord-Norge, og representerer et tidsskille for hvordan Nordland fylkeskommune tenker klima og miljø i sine byggeprosjekter, forklarer Torgersen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11