23948sdkhjf

Toppsjefen i NCC må gå

Styret i NCC har besluttet å avsette konsernsjef Peter Wågström. Inntjeningen innen bygg og anlegg har ikke vært god nok.

– Mange deler av NCC klarer seg godt og utvikler seg godt. Men helheten har ikke utviklet seg som det skal. Styret mener at NCC trenger nye krefter for å reversere utviklingen i bygg- og anleggsvirksomheten, skriver Tomas Billing, styreleder i NCC, i en pressemelding.

– Skuffet

Det er hovedsakelig i NCC Infrastructure og i deler av NCC Building at lønnsomheten blir ansett som for svak.

– Jeg er skuffet over styrets beslutning, men jeg respekterer den. Og selvfølgelig er jeg skuffet over NCCs inntjeningsutvikling i deler av bygge- og anleggsvirksomhet de siste årene, sier Peter Wågström i en kommentar til avskjedigelsen.

Midlertidig løsning

Styret har derfor bestemt at Peter Wågström slutter som konsernsjef. Inntil utnevnelsen av en ny permanent administrerende direktør, vil Håkan Broman, nåværende sjefsjurist og medlem av konsernledelsen, fungere som konsernsjef.

– Selv om situasjonen i seg selv er kjedelig, gleder jeg meg til arbeidet som konsernsjef. Jeg vet at vi i NCC kan gjøre så mye mer enn vi har vist i det siste. Jeg vil ha hundre prosent fokus på virksomheten og jobbe for å øke lønnsomheten, sier Håkan Broman, konstituert konsernsjef i NCC.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094