23948sdkhjf

Her blir det bading i friminuttet

Veidekke skal bygge skole med 21 energibrønner og 4000 kvadratmeter solpaneler i Tvedestrand. Kontrakten er verdt en halv milliard.

Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune har gitt Veidekke Entreprenør i oppdrag å bygge ny klima- og energivennlig videregående skole og idrettsanlegg ved Mjåvann i Tvedestrand. Totalentreprisekontraktene er samlet verdt 510 millioner kroner ekskl. mva.

– Vi er meget stolte av å få bygge et så klimaambisiøst bygg som samtidig har en nyskapende arkitektur, skriver regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Entreprenør Syd i en pressemelding.

Går i pluss

Skolen skal bygges som et plusshus etter FutureBuilt-definisjonen, hvor fornybare energikilder skal tilføre bygget mer energi enn det driften av skolen krever. Over 4000 m2 solcellepaneler, 21 dype energibrønner og høyeffektiv oppvarming av varmtvann med varmepumper vil sørge for dette.

Prosjektet har dessuten mottatt støtte fra Miljødirektoratets Klimasatsordning for å tilføre prosjektet mer CO2-vennlige byggematerialer slik som massivtre i innervegger, trefiberisolasjon og trevirke i bærekonstruksjonene.

«Nasjonalt fyrtårn»

– Da vi fikk i oppdrag å bygge skolen, ble vi bedt om å bygge et nasjonalt fyrtårn for lavutslippssamfunnet. Det kan jeg med stolthet si at vi vil gjøre, sier John G. Bergh, assisterende fylkesrådmann i Aust-Agder fylkeskommune.

Dette er et samarbeidsprosjekt der Aust-Agder fylkeskommune er ansvarlig for skolebygget og Tvedestrand kommune for idrettsanlegget. Bygningsmassen er i overkant av 20.000 kvadratmeter og er dimensjonert for om lag 700 elever.

Skolen og idrettsanlegget skal stå ferdig til skolestart i august 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14