23948sdkhjf

Risa inntar vindmøllemarkedet

Halte i land Kvitfjell vindmøllepark – en av de største enkeltkontraktene i selskapets historie.

– Vi er har hatt flere større oppdrag innen infrastruktur for vannkraft. Dette har gitt erfaring som nå overføres til Kvitfjell-prosjektet. Vi er også i startgropen med andre vindkraftprosjekter, sier prosjektdirektør Kjell Skjølingstad i en pressemelding.

Nyansettelser

– Det er hyggelig å få en slik tillit. Oppdraget passer svært godt sammen med vår strategiske satsning på energisektoren, sier administrerende direktør i Risa, Trond Viding Tvedt.

Satsningen innebærer blant annet rekruttering av nytt personell og omorganisering.

Gir ordrereserve på 1,8 milliarder

– Oppdraget vi nå har påtatt oss er spennende på flere måter. For det første ligger det lenger nord enn vi har arbeidet tidligere. I tillegg er prosjektet stort i vår målestokk. Det gjelder både i kroneverdi og spennvidde, sier Trond Viding Tvedt.

Building Supply har foreløpig ikke fått klarhet i kontraktens nøyaktige verdi, men ifølge pressemeldingen har Risa med dette oppdraget en total ordrereserve på ca. 1,8 milliarder kroner.

Omfattende infrastruktur

Mer spesifikt har Risa ansvaret for prosjektering og bygging av infrastruktur, to trafostasjoner, bryterstasjon, service- og lagerbygg, 67 turbinfundamenter, 33/132kV internt kabelanlegg, oppgradering av seks kilometer adkomstvei fra Sørfjorden og kai i Nordfjordbotn for ilandføring av turbinkomponenter.

Vindmølleparken skal være ferdig i 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093