23948sdkhjf

Kinesisk entreprenør truer med rettssak

Kineserne la inn det laveste anbudet i konkurransen om Beitstadsundet bru i Nord-Trøndelag.

Kinesiske Sichuan Road and Bridge Group oppgir at de vil vurdere å gå til rettslige skritt dersom de blir vraket i konkurransen om Beitstadsundet bru.

Deres anbud på 277 millioner kroner lå vel 40 millioner kroner under det nest beste tilbudet, som ble lagt inn av PNC Norge.

– Ren diskriminering

Kort tid etter anbudsåpning gikk fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik (Ap) ut i Trønder-Avisa og varslet at de ville ekskludere det kinesiske tilbudet med bakgrunn i at de kun har plikt til å vurdere tilbydere fra EU, EØS og land Norge har en handelsavtale med, skriver Byggeindustrien..

Nå forteller kineserne til Dagens Næringsliv at de forventer at deres tilbud blir godtatt, og at en vraking kan ende i rettssak. Prosjektleder Lu Wei i SRBG går så langt som å kalle det «en ren diskriminering av kinesiske selskaper».

– Burde stått i utlysningen

«En slik prosess går ikke an når vi først har vært invitert inn i en normal anbudsrunde. Vi vurderer rettslige skritt som trolig vil bety utsettelser for prosjektet,» skriver han i en e-post til DN.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har tidligere uttalt at eventuelle nasjonalitetsbegrensninger burde vært formidlet i utlysningen av anbudskonkurransen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14