23948sdkhjf

Plutselig er det bare rekkehus som selger

Mens det går dårlig med salget av eneboliger og leiligheter her i landet, selges det småhus som aldri før.

Det viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening. Mens salget av leiligheter og eneboliger falt med henholdsvis 35 og 11 prosent fra i fjor, har salget av småhus økt med 18 prosent i samme periode og er nå på høyde med eneboligsalget.

Også når det gjelder igangsetting av nye prosjekter er småhusene den store vinneren med en oppgang på 32 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Enklere prosess

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening mener at én av årsakene til den skjeve utviklingen, er at det er enklere å komme i gang med småhusbebyggelse enn boligblokker.

– Ofte er kravet at 50 til 70 prosent av leilighetene i en gård må være solgt før byggherren får grønt lys. Det sier seg selv at det da er enklere å satse på tre–fire rekkehus i stedet, sier Jæger til Building Supply.

Bekymret

Han henter støtte i de siste tallene fra Boligprodusentenes Forening. De viser at igangsettingen av leiligheter har økt med bare tre prosent siden i fjor, og igangsettingen av eneboliger har gått ned med 13 prosent.

Han er bekymret for at salgsfallet for eneboliger og leiligheter vil smitte ytterligere over på igangsettingstakten fremover.

– Alt peker mot at det totale salgstallet vil falle videre i siste kvartal, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062