23948sdkhjf

Norsk 15-årskontrakt til Svevia

Den svenske veientreprenøren Svevia styrker stillingen i Nord-Norge med en 15 år lang driftskontrakt verdt 300 millioner.

Fra før har Svevia et lignende 15-års oppdrag for Hæhre Entreprenør på E6 Helgeland nord. Disse oppdragene grenser mot hverandre, og går rett gjennom driftsområdet Mosjøen, der Svevia har kontrakten for drift og vedlikehold av alle fylkesveiene.

– Med dette nye oppdraget har Svevia en orderreserve på over én milliard norske kroner, og kontrakter i Norge som strekker seg helt til 2032. Kontrakten med Skanska gir oss trygghet og ro for å fortsette å satse og vokse i Norge, sier Svevia-direktør Lars Reitan i en pressemelding.

Skanska er totalentreprenør

Den nye kontrakten gjelder E6 gjennom Helgeland sør fra Nord-Trøndelag fylkesgrense til Korgfjellet. Denne strekninger er smal og har en veistandard som ifølge Statens vegvesen gir dårlig trafikksikkerhet og nedsatt framkommelighet.

Nå skal altså strekningen bygges om. Det er Skanska som har fått totalentreprisen som omfatter både prosjektering, nybygging samt drift og vedlikehold på hele strekning i 15 år.

Svevia skal være Skanskas totalunderentreprenør på drift og vedlikeholdsdelen av kontrakten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.625