23948sdkhjf

Verktøy-tyver herjer på Østlandet

Politiet advarer byggebransjen etter at verktøy for over en million kroner er blitt stjålet bare i Oslo.

Politioverbetjent Stig Vasbø i etterretningsseksjonen i Oslo-politiet kan fortelle at det i løpet av kort er anmeldt 20 verktøytyverier fra containere på kveld- og nattestid.

– Ofte har dette dreid seg om kriminelle som kommer til Norge i det ærend å stjele, men det hender også at det er kriminelle i Norge som står bak. Vi ser at de vinningskriminelle ofte er organisert, sier Vasbø til Byggeindustrien.

– Få opp alarmer og kameraer

Vasbø sier at sentrumsenheten til Oslo-politiet vil samarbeide med hele distriktet og kanskje også andre politidistrikt på Østlandet. Senest i dag skrev Sandefjord Blad om et tyveri fra en rørleggerbedrift i Stokke sentrum, hvor det ble stjålet verktøy til en verdi av cirka 60 000 kroner.

Romerikes Blad skrev i går om innbrudd hos Glassmester 1 på Fjellhamar, hvor noe verktøy ble tatt, og på lørdag om et grovt tyveri fra en container på en byggeplass i Lørenskog.

– For bransjen handler det nå om å sikre tingene sine, å ha alarmer og videoovervåkning eller vakthold på stedet, sier Stig Vasbø.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065