23948sdkhjf

Slik ser en miljøvennlig svømmehall ut

Ja, det ligger faktisk et basseng her et sted.

Det nye bygget med sementbaserte fasadeplater og trespiler av eik går nesten i ett med terrenget på Nesbru i Asker. Det som gjør mest for diskresjonen, er den slake takskråningen som begynner ved bakken og er dekket av gressplen.

Grøntområdet på taket og svømmehallen henter energi fra solcellepanel, solfangere og 15 energibrønner på tomten. Dette gjør Holmen svømmehall til den mest miljøvennlige i Norge, ifølge Rockwool, som har levert isolasjonen til bygget.

Sparte kledning

Til fasadeisolering er det benyttet 35 cm tykk steinull av typen Redair Flex. Dette er et ventilert fasadesystem som tilfredsstiller kravene til passivhus og andre lavenergibygg.

Daglig leder Per Urdahl hos Solel, som har levert de 116 solcellepanelene, forteller at kombinasjonen med solceller og Redair Flex gjorde at solcellepanelene kunne monteres direkte på isolasjonsplatene. På denne måten sparte de en god kledningsmateriell.

Islandsk arkitekt

Inngangspartiet på svømmebassenget er ikke like diskré som bygget for øvrig, og de mørke eikespilenes bølgeformasjon danner tydelige assosiasjoner til vann og badeliv.

Svømmehallen på Holmen er tegnet av islandske Arkis arkitektar og er gitt status som forbildeprosjekt i Futurebuilt-programmet. Det er bygget med støtte fra Enova og Innovasjon Norge.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11