23948sdkhjf

NRC kjøper fiberselskap

FIbernettutbyggeren Fibertech skal styrke NRCs konkurranseevne som jernbane-entreprenør.

NRC Group betaler 61,5 millioner for Fibertech, som er spesialister på legging av fiber og har Bane Nor som sin største kunde.

Fiber er fremtiden også for jernbanen, fastslår konsernsjef i NRC Group Øivind Horpestad i en pressemelding.

Teknologien vil være en viktig del av mange større jernbaneprosjekter fremover. I tillegg er det en rekke andre t-bane-, vei- og tunnelprosjekter hvor sikkerhets- og styringssystemene baseres på fiber.

Digital jernbane

Bane Nor står oppe i det største digitaliseringsprosjektet i Norge, med utbygging av et fibernett på 5000 kilometer som skal sikre tilstrekkelig datakapasitet på jernbanens transmisjonsnett.

Det er knapt noe samfunnsprosjekt i Norge som har større potensial for digitalisering enn jernbanen, og fibernettet blir hovedpulsåren i den digitale jernbanen. Det gleder vi oss til å være med på, sier Horpestad.

– Utrolig glade

Fibertech er spesialist på såkalt blåsing eller fløting av fiberkabel, og utfører ofte lange strekk om gangen.

Vi er utrolig glade over å bli en del av NRC Group, og vi skal utvikle dette til en markedsledende aktør innen fiber og bane også i fremtiden. Som en del av transaksjonen går vi jo inn på eiersiden i NRC Group, sier Bård Thuve i Fibertech.

61,5 millioner

NRC Group kjøper 100 prosent av aksjene i Fibertech fra selskapets grunnleggere og nøkkelansatte. Kjøpesummen på 61,5 millioner kroner vil bli gjort opp i en kombinasjon av kontanter og nye aksjer i NRC Group. Kjøpet ventes å være endelig gjennomført i løpet av måneden.

Fibertech vil bli organisert i et eget selskap under NRC Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047