23948sdkhjf

Retningsstyrt sprinkleranlegg

Et nytt brannslokkingssystem bruker IR-teknologi til å lokalisere hvor brannen har oppstått. Dermed reduseres skadeomfanget.

Ved hjelp av vanntåke kan brannslokkingssystemet Smartscan slokke branner akkurat der de oppstår, opplyser brannsikringsselskapet Firesafe i en pressemelding.

Smartscan bruker en såkalt vanntåke som minimerer vannforbruket sammenlignet med stråler, og som dermed begrenses skadene på inventar og eiendom.

Infrarød skanning

Smartscan kommuniserer med boligens branndetektor og ved fare kommer et infrarødt øye til syne sammen med en høytrykksdyse. Systemet skanner kjapt hele rommet og lokaliserer varmeste punkt. Deretter bruker det retningsstyrt vanntåke for å slokke brannen.

Undertrykket som vanntåkeanlegget skaper, gjør at brannen ikke får utvikle seg videre i rommet.

– En tidel av vannmengden

– Vi har stor etterspørsel etter dette anlegget med tidlig deteksjon og direkte slokking, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe.

– Smartscan bruker under en tidel av vannmengden til tradisjonelle sprinkleranlegg. I tillegg stopper systemet av seg selv etter 30 minutter, gitt at brannen er slukket, sier avdelingsleder for sprinkleranlegg i Firesafe, Rune Kibsgaard.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094