23948sdkhjf

Ansetter egne geoteknikere

WSP Engineering vil spare tid og penger ved å ansatte 10–15 egne geoteknikere.

Geoteknikk er ofte en flaskehals i det norske bygg- og anleggsmarkedet. Derfor etablerer WSP Engineering nå et eget geoteknikk-team.

– Dette er en naturlig utvikling for oss. Vi har allerede lang ekspertise innen byggeteknisk prosjektering. Geoteknikk har vi tradisjonelt hentet utenfra, men nå ønsker vi å integrere denne fagekspertisen i vår egen organisasjon. Dette henger både sammen med sikring av kapasitet, men også bedre ivaretagelse av naturlige grensesnitt mellom byggeteknikk og geoteknikk, sier Knut Reed, administrerende direktør i WSP Engineering (tidligere Høyer Finseth) i en pressemelding.

Trygghet og lønnsomhet

Dr. ing. Farzin Shahrokhi blir leder for det nye teamet.

– Jeg ser fram til å være med å utvikle et faglig sterkt miljø med kompetanse innen tradisjonell geoteknikk og jordskjelvanalyser så vel som ingeniørgeologi og miljøteknikk. Vi er opptatt av å utvikle smarte løsninger som gir sikker grunn og lønnsomhet for byggherren, sier Shahrokhi.

– Vi skal ansette 10–15 geoteknikere i løpet av det kommende året. Vi vil også investere i borerigger og prøvetakingsutstyr. I tillegg vil selskapet dra nytte av fagekspertisen i WSP Sverige, som har et stort og kompetent miljø innen geoteknikk, legger han til.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063