23948sdkhjf

Arbeidet med ny T-banetunnel i gang

Planleggingen av en ny T-banetunnel gjennom Oslo sentrum har startet.
Tunnelen skal gå fra Majorstuen til Tøyen, og forlenges muligens til Bryn. 1.500 grunneiere vil om kort tid motta brev om planprogrammet. De fysiske arbeidene starter i 2024 og skal vare til 2030.

Offentlig høring
Ruter har lagt ut forslag til planprogram på offentlig høring. Det varsles samtidig oppstart av planarbeid for ny T-banetunnel gjennom Oslo sentrum, skriver VårtOslo. Planprogram er en strategi for planleggingen, både på innhold og gjennomføring. Planprogrammet skal gjøre rede for formålet med planarbeidet, planprosessen med frister og deltakere, opplegget for medvirkning, spesielt i forhold til grupper som antas å bli særlig berørt, hvilke alternativer som vil bli vurdert og behovet for utredninger.

Planprogrammet er selve oppstarten på arbeidet med å planlegge tunnelen, deretter kommer regulering, prosjektering og til sist bygging, forklarer nettstedet.

Innspill ønsket
Fram til 13. november kan alle gi skriftlige innspill og kommentarer til Ruters forslag til planprogram. I løpet av høringsperioden vil det også holdes et åpent informasjonsmøte torsdag 12. oktober.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078