23948sdkhjf

Til topps i arkitektkonkurransen om Tiller VGS

Arkitema Architects og ÅF har vunnet konkurransen om ombygging og utvidelse av Tiller videregående skole (VGS) i Trondheim.
Arkitema Architects i danske Århus har, sammen med ÅF Consult, vunnet konkurransen om å tegne den planlagte ombyggingen og utvidelsen av Tiller videregående skole sør for Trondheim. Prosjektet på 19.500 kvadratmeter vil skape mer plass og bedre lærebetingelser, mener arkitektene bak vinnerforslaget.

Opptil 1.000 elever
Skolen skal utføres i tre med solcellepaneler på taket. Skolen gir plass til 650 studenter i dag. Etter ombyggingen vil det bli 800 studenter på et campus som relativt enkelt kan utvikles videre, og dermed gi plass til de 1.000 elevene som ventes på Tiller i 2030.

Samlingssted for hele bydelen
I tillegg er det meningen at skolen åpnes for lokalsamfunnet og dermed blir et samlingssted for hele Tiller, skriver det dansk-norsk-svenske arkitektbyrået på sine nettsider. Arkitemas forslag har en hovedgate som kan holdes åpen utenom skoletiden. Her vil befolkningen få tilgang til kantine, kafé, auditorium og bibliotek.

Mest mulig tre
Tiller VGS er sentralt plassert i byen. Bruken av tre i størst mulig grad, både utvendig, konstruktivt og innvendig, vil skape en oppsiktsvekkende bygning som understreker skolens miljøaspekt, mener arkitektfirmaet.

Vant også skolekonkurransen i Oppegård

Arkitema Architects har nettopp også vunnet en rammeavtale om flere skolebygg i Oppegård kommune. Firmaet er dessuten nettopp blitt ferdig med utvidelsen av Videregående Skole i Bardufoss.


Fakta om Arkitemas Architects:
Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er byrået Skandinavias femte største arkitektvirksomhet, med elleve danske partnere, to norske og én svensk partner og over 500 medarbeidere, fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078