23948sdkhjf

Skal bygge for 3–4 milliarder ved Mjøsa

Investorene Arthur Buchardt og Knut Hage har store planer for den nye Mjøsbyen.

– Det skal bygges for tre–fire milliarder kroner de neste 30 årene, sa Arthur Buchardt på en pressekonferanse hos Moelven i går.

Sammen med Strand Brænderi er trefabrikken grunneier av den 231 dekar store tomten investorene ønsker å bygge ut. Detaljerte planer er ikke lagt ennå, men utviklerne anslår at det kan bli bygd 1000–2000 boliger i tillegg til noe næringsareal.

Gunstig for pendlere

Den nye firefelts E6-en vil passere rett forbi dette området. Nye Veier skal være ferdig med motorveien til Mjøsbrua innen utgangen av 2020.

Investorene ser for seg gode pendlermuligheter, og at det i løpet av 10–15 år også vil være etablert dobbeltsporet toglinje mellom Lillehammer og Oslo.

Positiv ordfører

Utviklerne understreker at prosjektet er blitt møtt med entusiasme fra Ringsaker kommune. Ordfører Anita Ihle Steen fastslår overfor Byggeindustrien at Moelv med dette vil bli enda mer sentralt.

– Ringsaker kommune har hatt en egen E6-strategi, og vi ser nå at det har vært veldig riktig. Jeg er glad for at vi har grunneiere som ønsker å bidra til å utvikle samfunnet videre, og jeg er glad for at noen vil bruke tid og penger på å skape fremtidens Ringsaker, sier hun.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063