23948sdkhjf

Noe blekere fra Jotun

Til tross for et driftsresultat på 1,3 milliarder så langt i år, er ikke konsernsjefen helt fornøyd.

– Det har over en lengre periode vært tøffe tider innen skipsbygging og nybygg offshore, og slik sett er dette på mange måter en ventet utvikling. Vi forventer ikke å se bedring i disse markedene på kort sikt, sier konsernsjef Morten Fon i en pressemelding.

Får hjelp fra dekor

Jotunkonsernet omsatte for vel 11 milliarder (11.048 millioner kroner) og fikk et driftsresultat på 1291 millioner kroner i løpet av årets første åtte måneder.

Volumet er opp ni prosent, men omsetningen har bare økt med én prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Segmentet for dekorative malinger viser god vekst, men denne veksten utjevnes av lav aktivitet innen nybygg av skip og offshore, særlig i Nordøst-Asia.

Fortsetter å investere

– Samtidig ser vi flere lyspunkter. Salget i vedlikeholdsmarkedet for skip og til landbasert industri er godt. Vi ser også med glede på den gode veksten innen dekorative malinger, særlig i Sørøst-Asia, sier Fon.

Jotun opprettholder investeringsnivået fra tidligere år, og har investert 607 millioner kroner per 31. august. Dette utgjør fem prosent av omsetningen og er i tråd med strategiske ambisjoner. De største investeringene er knyttet til bygging av nytt hovedkontor og forskningssenter i Sandefjord, samt nye fabrikker i Malaysia, Myanmar og Filippinene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078