23948sdkhjf

Betonmast bygger omsorgsboliger for 230 millioner

BetonmastHæhre har utviklet og skal nå bygge Fjellstrand Pluss, et av Norges første helserelaterte OPS-prosjekter.
Prosjektet er et samspill med Nesodden kommune, og tilfører kommunen 50 omsorgsboliger. Kontrakten har en verdi på om lag 230 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Ett år på tegnebrettet
Sammen med Nesodden kommune har BetonmastHæhre Eiendom og Betonmast Østfold arbeidet med utvikling og regulering i noe over et år.

Nesodden kommune har et stort behov for flere omsorgsboliger til sine innbyggere. 30 av leilighetene vil disponeres av kommunen, og 20 vil bli solgt til kvalifiserte beboere.

Gått på skinner
Prosjektsjef i BetonmastHæhre Eiendom, Øystein Østermann er klar på at samarbeidet har vært godt.

- Prosjektet har gått på skinner etter at det ble politisk vedtatt i fjor vår, med god involvering fra alle parter i godt samspill. Det er mange nye sider ved et slikt prosjekt - utvikling, regulering, finansiering, og modellen med leie og salg. Her har kommunen bidratt til en god og effektiv prosess, og det siste året har vært en meget positiv opplevelse, uttaler Østermann.

Prosjektet er beregnet for eldre personer med omfattende omsorgsbehov. Beboere kan både leie leiligheter fra kommunen, og kjøpe selveierleiligheter med husbankfinansiering. Kommunen regner med reduserte kostnadene på drift av omsorgstjenester. Samtidig vil nærheten til helsetjenesten være en trygghet for beboerne.

Avtalen innebærer også drift og vedlikehold av bygget og uteområdene i 30 år. Dette sikrer trygghet og forutsigbarhet for Nesodden kommune.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062